zondag 23 maart 2014

Allereerst....

dank jullie wel voor de fijne reacties op mijn Olympisch blog.
Niet verwacht na een zo lange afwezigheid!

Hans is zijn verkoudheid zo goed als kwijt, ik blijf nog nog steeds snotteren en hoesten, een beetje vervelend, je wordt er wat moe van, ziek voel ik me niet!
Zolang we hier nu wonen (sinds augustus 2006) zijn we niet zo verkouden geweest maar..hebben we ook niet zo een kwakkel winter gehad...laten we het daar maar op houden!

Er is natuurlijk ook weer heel veel gebeurd in en rondom ons huis.
Via collages laat ik het allemaal even voorbijkomen.

Als eerste hebben jullie de "Februari 2014" collage nog te goed:Op het bouwland naast ons huis kwam een tractor met aanhanger (vol met boomstammen) vast te zitten, met hulp van een 2e tractor kwamen ze weer op de (goede) weg:Als we de post ophalen houdt onze buurman Arvid ons staande en moeten we even kijken bij zijn nieuwe voorraad hout!
Ja, zegt ie..ik heb veel, veel te veel, jullie kunnen en moeten jullie houtvoorraad gaan aanvullen!
Dan zeg je..tusen, tusen takk!
Nee, hij wil er niks voor hebben....als wij begin mei terugkomen uit Nederland weten wij wel wat we voor hem meenemen!2 karren vol hebben we gekregen:
we kunnen weer stoken, nu maar hopen op strenge winters!
Boven de garage hebben we onze " speelruimte" gemaakt door er een poole tafel te plaatsen en een sjoelbak en dartbord...maar eigenlijk moest er een wandje gesloopt worden...
daar hebben we even wat hulp bij gekregen:


Iben, Mads en Arno...dank jullie wel!

Eindelijk...is onze energievreter de deur uit:


wat een groot, log en zwaar geval, maar het is ons gelukt hem op de kar te krijgen om af te voeren.

Hans is nog druk in de nieuwe badruimte, de elektriciën is inmiddels geweest:Billy's van Ikea via internet bestellen en laten bezorgen is niet niks!
Had ik de bestelling ingevoerd, zag dat alles op voorraad was, kreeg ik de melding om contact op te nemen met het hoofdkantoor, dat is balen, snap het niet en ja het is al laat...dan bel je niet meer.
`k Besluit te wachten tot Arno en Hege komen zodat we het samen kunnen doen en blij toe want dankzij Hege is de bestelling en betaling in orde gekomen.
Alles zal geleverd worden op dinsdagmiddag en om het verhaal kort te maken ... na ca. 12 telefoontjes  met de vrachtwagenchauffeur en het hoofdkantoor hebben we uiteindelijk alles in goede orde ontvangen.
Probleem was het invoeren van ons adres!eindelijk kunnen we beginnen met het inrichten van onze "bibliotheek"


we zijn blij, er is weer veel gebeurd...ok er moet ook nog veel gebeuren...maar alles op zijn tijd!

Fijne zondag en start van de nieuwe week gewenst!

Lieve groet,
Richt

4 opmerkingen:

 1. Oh, heerlijk - bibliotheek inrichten! Wat ziet dat er leuk uit met de Billy's. Wordt een gezellige plek! Jullie zijn heel systematisch bezig alles aan techniek aan te passen. Wat een klus! En dat die trekker vast op het land.. Ik houd wel van een beetje sensatie! Voordat zoiets weer weg is,.. Hoe lang heeft dat wel geduurd?
  En een voorraad hout hebben is wel iets wat je altijd in je achterhoofd hebt. En zo fijn, dat buurman het heel normaal vindt om te delen. Zo gaat dat, als je buiten de stad woont. Heb je wel eens een oranjekoek meegenomen? (Misschien eerst invriezen). Vroeger nam ik oranjekoek mee naar mijn werk in Rotterdam. Zaterdag's halen, zondag's op de achterbank in de Mini, maandag's in de metro naar Unilever. Zalig vonden ze het! Mee naar Noorwegen is wel even anders, natuurlijk....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo Richt, je hebt ons via je collages weer helemaal bijgepraat, zo leuk! Veel werk verzet en ja, bij Ikea bestellen is niet altijd eenvoudig. Leuk dat jullie gratis hout kregen, zo gaat dat "hier", heel herkenbaar. Wij doen ze hier altijd enorm veel plezier met gerookte makrelen, die laten we in IJmuiden insealen. Je kunt ze hier bijna niet kopen, heel soms filet. We nemen er altijd wel zo'n 15 mee en ze zijn altijd weer te snel weggegeven, dus volgende keer nog meer mee :-).
  Beterschap met jullie hoesten en proesten.
  Groetjes van ons,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die borrel uit Nederland heeft die buurman van jullie wel weer verdiend! Wat wordt de bibliotheek mooi met al dat hout. Harde werkers zijn jullie toch. Hopelijk gaat dat snotteren en zo snel over!
  veel liefs uit Hillegom,
  Jannie (en de rest).

  BeantwoordenVerwijderen